Οι δράσεις ΕΚΕ του Ομίλου Εταιρειών Goldair προβαίνουν στην άμεση αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων με απώτερο στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής. Ακολουθώντας πιστά τον κώδικα δεοντολογίας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, εφαρμόζει με συνέπεια και υπευθυνότητα μία εταιρική πρακτική, η οποία δεσμεύεται απέναντι στην ανάπτυξη και τη αδιάλειπτη συνεισφορά προς την κοινωνία μας και το περιβάλλον.

Πρωτοβουλίες και δράσεις του Ομίλου Goldair:

Μεταφέρουμε Ελπίδα: Ενεργή συμμετοχή στο κοινωνικό πρόγραμμα εθελοντικής δράσης σε συνεργασία με την εταιρεία TNT Greece, Νοέμβριος 2014.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, ο όμιλος Goldair υποστήριξε το πρόγραμμα «Μεταφέρουμε Ελπίδα», συγκεντρώνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη υγιεινής και προσωπικής φροντίδας, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, σχολικά είδη και παιχνίδια, τα οποία διατέθηκαν σε 17 φορείς της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης. Τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν στις κεντρικές αποθήκες της Goldair Handling και στη συνέχεια στάλθηκαν στα γραφεία της TNT Greece για την απαραίτητη ταξινόμηση και μεταφορά στα ιδρύματα και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν τις οικογένειες με καταγεγραμμένες ανάγκες.

Έργα Ανάπλασης και Αναστύλωσης: Προσφορά του Ομίλου Goldair στο έργο ανάπλασης και αναστύλωσης του παραδοσιακού οικισμού «Πρασσές» του Δήμου Ρεθύμνης, 2010-2014.
Έπειτα από 4ετή συμμετοχή και χρηματοδότηση, ολοκληρώθηκε η προσπάθεια αποκατάστασης ιστορικών λιθόκτιστων κτιρίων του οικισμού, καθώς και η ανάπλαση τεσσάρων νεότερων. Σκοπός του έργου ήταν η ανάδειξη της ιστορικής αξίας των κτιρίων και η αναβάθμιση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής τους, προς όφελος του οικισμού και κατ’ επέκταση του τουρισμού.

• Αγωνιζόμαστε για την Ελπίδα, Κερδίζουμε τη Ζωή: Σημαντική συμβολή της Goldair Tourism στην εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Απρίλιος 2014.
Η Goldair Tourism ενστερνιζόμενη την αξία του εθελοντισμού, συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συνδέσμου Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου. Ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ που έλαβε χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου», πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας των Ολυμπιονικών για τη διάδοση του εθελοντισμού και της νέας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού «Όραμα Ελπίδας».

Στήριξη των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς: Συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης από τον Όμιλο Goldair, Μάρτιος 2014.
Έπειτα από πρωτοβουλία των εργαζομένων του Ομίλου Goldair, συγκεντρώθηκαν 7 κιβώτια και 1 παλέτα με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία στάλθηκαν από την Goldair Cargo στην Κεφαλονιά και διανεμήθηκαν στις πληγείσες περιοχές από την Goldair Handling.

Hearts for Hope: Εθελοντική Προσφορά του Ομίλου Goldair για τα Παιδιά, Δεκέμβριος 2012. Συλλογή τροφίμων, ειδών ένδυσης, υπόδησης και προσωπικής υγιεινής, καθώς και βιβλίων, γραφικής ύλης και παιχνιδιών για τα ιδρύματα: Πίκπα Πεντέλης, Πίκπα Βούλας, Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, Δρομοκαΐτειο, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και Ιατροί του Κόσμου. Με τη συγκινητική ανταπόκριση και συμμετοχή των εργαζομένων, μετόχων, συνεργατών και φίλων του ομίλου, ο όμιλος Goldair κατόρθωσε να συγκεντρώσει προϊόντα που ξεπέρασαν τους 20 τόνους, τα οποία διανεμήθηκαν στα άνωθεν ιδρύματα με στόχο την βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των παιδιών που περιθάλπουν.

Μάρτιος 2015: Έργο ανάπλασης Καθολικού Μνημείου Πολωνών πεσόντων : Η Goldair, μέσω του αξιώματος της Προέδρου του Ομίλου ώς Επίτιμη Πρόξενος του Πολωνικού Προξενείου στο Ηράκλειο Κρήτης, ανέλαβε το έργο ανάπλασης του Καθολικού Μνημείου Πολωνών Πεσόντων στο Ρέθυμνο.

Απρίλιος 2015: Εθελοντική περιβαλλοντική δράση : Η Goldair Handling Αράξου συμμετείχε στον καθαρισμό της Παραλίας Νιφορείκων, Αχαΐας, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.

Παράλληλα με τη φιλανθρωπική δράση και συνεισφορά του Ομίλου Goldair στα κοινά και το περιβάλλον, με δράσεις όπως ανακύκλωση και αναδάσωση, πραγματοποιούνται επίσης ενέργειες, όπως προσφορές ειδών πρώτης ανάγκης σε σχολεία και εθελοντικούς οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμβολή στον τεχνολογικό εξοπλισμό των δημόσιων σχολείων παρέχοντας υπολογιστές και εκτυπωτές.

Επίσης, η εταιρεία Goldair Handling έχει δημιουργήσει στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» την τράπεζα αίματος «Θετική Ενέργεια», όπου πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού του ομίλου ανά εξάμηνο.

Goldair_CSR_Initiatives